34 великі прийомних родин Дніпропетровщини отримали допомогу від Фундації Олени Зеленської

20 Жовтня 2023
34 великих прийомних родин (ДБСТ) з двох районів Дніпропетровської області отримали найнеобхідніші речі, побутову техніку та  будівельні матеріали для облаштування житла. Чергову партію допомоги від Фундації Олени Зеленської доставили у Нікопольський та Криворізький райони. Аби підтримати сім’ї, команда залучила кошти від Європейського інвестиційного банку та Князівства Ліхтенштейн.

У великих прийомних родинах, які отримали допомогу, сьогодні виховують майже 250 дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Заявки решти 110 родин, які зареєстровані у області, наразі опрацьовуються.

Аби забезпечити сім’ї усім важливим Фундація поспілкувалась особисто із кожною родиною. Загалом на прохання батьків-вихователів було придбано будматеріали для ремонту та утеплення будинків, твердопаливні котли для опалення житла взимку, холодильники, пральні та посудомийні машини, душові кабіни, плитки з духовками, дрібну побутову техніку для кухні, велосипеди, постільну білизну та гаджети.

За рік роботи Фундації допомогу отримала кожна четверта велика прийомна родина в Україні. Команда благодійної  організації продовжує акумулювати кошти, щоб допомогти родинам із решти областей.

Сьогодні в Україні зареєстровано 1302 великі прийомні родини, в яких виховують проживали понад 9 000 дітей. З 24 лютого 2022 року за кордон виїхали 269 родин, ще 134 родини перемістились всередині країни.